به گزارش ایسنا، رضوان حکیمزاده درباره تکلیف و کار نوروزی امسال دانشآموزان ابتدایی، اظهار کرد: در راستای پاسخ به نیاز کودکان به کودکی کردن و قصهخوانی سال گذشته پیک نوروزی را از برنامه درسی حذف کردیم.
وی افزود: طرح «عید و داستان» در سال جاری ادامه پیدا میکند و امسال نیز برای انس کودکان با کتاب اجرا میشود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این طرح کمک میکند تا دانشآموزان ضمن انس با کتابخوانی، فرصت پیوند با زندگی واقعی را پیدا کنند، اظهار کرد: مهارتهای زندگی را باید از دوران کودکی به فرزندانمان منتقل کنیم. اگر در این دوره حساس به جای آموزش مهارت زندگی، دانشآموز را وارد چرخه آموزشهای پیچیده و پرشمار ذهنی کنیم فرصت طلایی رشد و خلاقیت را از او گرفتهایم.
وی تاکید کرد: امسال هم در ایام تعطیلات عید نوروز به هیچ وجه پیک نوروزی و درسنامه عید و موارد مشابه آن را نخواهیم داشت. از مدتها قبل این موضوع را به اطلاع استانها نیز رساندهایم و چاپ هر گونه پیک و اجبار خانوادهها و کودکان در این زمینه ممنوع است.
حکیمزاده با بیان اینکه طبق اسناد بالادستی نظام تعلیم و تربیت باید نگاه تخصصی به دوره ابتدایی داشته باشیم، گفت: متأسفانه این نگاه در جامعه ما به رسمیت شناخته نمیشود و شاهد فعالیت موسساتی هستیم که کودکان ما را همانند یک کیسه پول فرض میکنند و هدفشان کسب درآمدهای بیشتر است. ما استفاده از کتب کمک درسی را در مدارس دوره ابتدایی ممنوع اعلام کردهایم و برگزاری هرگونه آزمون نیز در این دوره حذف شد.
وی با بیان اینکه چارهای جز تحول روشهای تربیتی در نظام تعلیم و تربیت نداریم و برای دستیابی به توسعه و آبادانی باید بر آن تمرکز کنیم، عنوان کرد: سرمایهگذاری برای پرورش و رشد خلاقیت و مهارت باید از دوره پیشدبستانی شروع شود تا در نهایت فارغالتحصیلانی را داشته باشیم که در شش ساحت تربیتی مورد تاکید در سند تحول بنیادین، رشد همه جانبه پیدا کرده باشند.
نظر شما